Babeczki bakaliowe

Przygotuj je z... płatków kukurydzianych!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki bakaliowe
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag mąki
  • 5 dag płatków kukurydzianych
  • 10 dag cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 ml oleju
  • 200 ml mleka
  • 10 dag bakalii (np. kandyzowanych owoców)
  • 2 małe jajka
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić babeczki z płatków kukurydzianych!

  1. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia wymieszaj w misce.
  2. W drugiej misce wymieszaj mleko, olej i jajka.
  3. Płynne składniki dodaj do sypkich i wymieszaj mikserem.
  4. Następnie dodaj posiekane bakalie i na koniec płatki kukurydziane.
  5. Formę do muffinek wyłóż papilotkami i wypełnij do 2/3 wysokości ciastem.
  6. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.
  7. Ostudź w foremkach.

Zobacz też przepisy na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)