Angielska szarlotka Crumble

Bardzo prosta w przygotowaniu!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Angielska szarlotka Crumble
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże jabłka
  • łyżka płynnego miodu
  • łyżka brązowego cukru
  • szczypta cynamonu
  • miąższ z 1/2 laski wanilii
  • masło do wysmarowania foremek
Kruszonka:
  • 10 dag mąki (można użyć krupczatki)
  • 5 dag masła
  • 5 dag cukru
Ciasto z jabłkami i budyniem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na szarlotkę "crumble"!

  1. Foremki wysmaruj masłem.
  2. Jabłka obierz, pokrój w kostkę, połącz z miąższem wanilii, cynamonem, cukrem oraz miodem.
  3. Rozłóż do foremek.
  4. Z podanych składników przygotuj kruszonkę.
  5. W palcach formuj grudki i rozsyp na jabłkach.
  6. Piecz około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
  7. Podawaj gorące.

Zobacz inne przepisy z jabłkami:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
szarlotka crumble??? mój mąż to pokocha!!!!!!