Tort naleśnikowy z pieczarkami

Tort naleśnikowy z pieczarkami to pyszne bezmięsne danie, idealne na obiad! Dodatkowo koszt jednej porcji to tylko 2,90 zł! Sprawdź nasz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Tort naleśnikowy z pieczarkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 680 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • 2 jajka
  • szczypta kurkumy
  • sól
  • olej do smażenia

Farsz:

  • 60 dag pieczarek
  • 2 duże pory
  • 7 łyżek oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 35 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • suszony tymianek
Omlet z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mąkę zmiksuj na ciasto z mlekiem, 1,5 szklanki wody, jajkami, szczyptą kurkumy, odrobiną soli. Odstaw na 30 min. Usmaż 8-9 cienkich naleśników.
  2. Pieczarki i oczyszczone pory pokrój w plasterki. Usmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Ser zetrzyj na tarce. Naleśniki przekłóż farszem i startym serem. Ostatni naleśnik powinien być posypany serem. Tort przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)