Sufleciki z kalafiora

Sufleciki z kalafiora z serem i gałką muszkatołową - spróbuj!

DRUKUJ PRZEPIS
Sufleciki z kalafiora
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 270 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • duży kalafior
  • 30 dag miękkiego sera typu feta
  • 4 jajka
  • 10 dag startego parmezanu
  • 10 dag tartej bułki
  • 5 dag masła
  • tarta gałka muszkatołowa
  • szczypta curry
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • masło oraz bułka tarta do formy
Jajecznica ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Kalafior opłucz, osącz na sicie, podziel na różyczki. W garnku zagotuj lekko osoloną wodę, wrzuć do niej kalafior. Gotuj 10–12 minut, starannie osącz na sicie. Jeszcze ciepły kalafior rozgnieć widelcem.
  2. Dodaj do kalafiora ser typu feta, parmezan oraz jajka. Wsyp tartą bułkę. Otrzymaną masę dopraw do smaku tartą gałką muszkatołową, curry, solą oraz pieprzem.
  3. Masę ponownie wymieszaj i przełóż do natłuszczonych masłem i posypanych tartą bułką foremek. Wierzch wyrównaj łyżką. Piecz około 25 minut w temperaturze 190 stopni.
  4. Suflet z kalafiora podawaj na ciepło lub na zimno z ostrym sosem jako pasztet.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)