Pierożki z zielonym farszem

Dobry pomysł na odmianę nudnych pierogów!

DRUKUJ PRZEPIS
Pierożki z zielonym farszem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: średni
Składniki:

Ciasto na pierogi z bobem:

  • 40 dag mąki
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • sól

Farsz z bobu:

  • 30 dag bobu 
  • 25 dag szpinaku 
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła 
  • gałka muszkatołowa 
  • pieprz

Dodatkowo: 

  • prażone pestki dyni 
  • olej z pestek dyni
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ze składników zagnieść ciasto. Bób ugotować, obrać, posiekać ze zblanszowanym szpinakiem. Dodać posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę, doprawić solą, pieprzem i gałką.
  2. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki o śr. 7 cm. Na 1/2 ułożyć farsz, przykryć resztą krążków, zlepić okrągłe pierogi. Gotować w osolonej wodzie 2 min od wypłynięcia. Posypać pestkami, polać olejem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)