Makaron z patelni

3,20 zł wystarczy, aby przygotować jedną porcję tego wyśmienitego makaronu z patelni! Sprawdź przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Makaron z patelni
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 580 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag makaronu spaghetti
  • 2 mięsiste pomidory
  • 2 serki topione z ziołami (każdy po 10 dag)
  • 1/2 szklanki kremówki
  • 3 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pomidory sparz, obierz i pokrój w dużą kostkę. W rondelku podgrzej śmietanę, dodaj pomidory, pokrojone serki topione, natkę, tymianek, sporo gałki muszkatołowej, pieprzu oraz szczyptę soli. Serek nie powinien cały się rozpuścić.
  2. Sos przelej do makaronu, wbij jajka i wymieszaj. Smaż na oleju, aż masa prawie się zetnie. Następnie patelnię zapiekaj pod grillem w piekarniku, by danie nabrało rumianego koloru.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)