Kotlety ziemniaczane z chili i curry

Kotlety ziemniaczane z chili i curry to orientalny, wegetariański obiad!

DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety ziemniaczane z chili i curry
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 110 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 średnich ziemniaków ugotowanych w łupinkach
  • czerwona cebula posiekana
  • 2 posiekane papryczki chili
  • posiekany ząbek czosnku
  • jajko
  • łyżka mąki kukurydzianej
  • łyżeczka curry
  • 1/4 łyżeczka kurkumy
  • szczypta mielonej kolendry
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • mąka kukurydziana do panierowania
  • olej
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki obierz, a następnie przeciśnij przez praskę. Na 2 łyżkach oleju podsmaż cebulę, czosnek i chili. Przestudź, dodaj do ziemniaków razem z jajkiem, curry, kolendrą, kurkumą, solą, pieprzem oraz mąką kukurydzianą.
  2. Uformuj 4 kotlety ziemniaczane, obtocz w mące kukurydzianej i usmaż na oleju.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)