Kotlety z kaszy z pieczarkami

Kotlety z kaszy z pieczarkami to prosty i smakowity pomysł na obiad!

DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety z kaszy z pieczarkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 35 min
Ilość kalorii: 120 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej drobnej
  • 25 dag posiekanych pieczarek
  • 1/4 papryki czerwonej pokrojonej w kosteczkę
  • 1/2 posiekanego pęczka natki
  • łyżka bułki tartej
  • jajko
  • papryka: ostra i słodka
  • sól, pieprz
  • olej
  • bułka tarta do panierowania
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. W garnku zagotuj 2 szklanki wody, posól i wsyp opłukaną na sicie kaszę jęczmienną. Gotuj, mieszając, aż kasza zmięknie i wchłonie wodę. Ostudź.
  2. Na 3 łyżkach oleju podsmaż pieczarki z papryką. Przestudź, wymieszaj z kaszą, jajkiem, natką, solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz bułką tartą. Uformuj 4 duże kotlety z kaszy, obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)