Kotlety z buraka z kuskusem

Kotlety z buraka z kuskusem, podawane prosto z pieca!

DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety z buraka z kuskusem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 110 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • duży burak, ugotowany lub upieczony w łupinie
  • 1/3 szklanki kaszki kuskus
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 3 łyżki sezamu
  • jajko
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • 4 małe gałązki świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • olej
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Kaszkę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Burak obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj z kaszą, sezamem, posiekanym czosnkiem i jajkiem. Dopraw masę tymiankiem, solą i szczyptą pieprzu, najlepiej świeżo zmielonego.
  2. Uformuj z masy 4 kotleciki z buraka z kuskusem i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obłóż gałązkami tymianku i lekko polej olejem. Piecz 20 min w temperaturze 190 stopni.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
Xena/7 miesięcy temu
Super przepis! Kotleciki wyszły idealnie takie jak na zdjęciu :) Polecam!