Kotlety jajeczne z koperkiem

Kotlety jajeczne z koperkiem to tradycyjny sposób na wegetariański obiad!

DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety jajeczne z koperkiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 400 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 10 jajek
  • 2 duże cebule pokrojone w kosteczkę
  • 4 łyżki masła
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Dodatkowo:

  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, podsmaż na małym ogniu, uważając, by masło się nie przypaliło. 8 jajek ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj. Wymieszaj z surowymi jajkami, cebulą, koperkiem, bułką tartą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
  2. Uformuj 12 podłużnych kotletów jajecznych z koperkiem. Obtocz je w bułce tartej, jajkach i ponownie w bułce. Usmaż na oleju.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)