Knedelki z owocami

W sezonie wykorzystaj świeże truskawki, poziomki, jagody, porzeczki i maliny

DRUKUJ PRZEPIS
Knedelki z owocami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na knedelki:

  • pół szklanki kremówki
  • 4 dag masła
  • 7,5 dag mąki
  • 2 jajka
  • łyżka cukru waniliowego
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Na sos owocowy:

  • szklanka mrożonych jagód, malin lub czerwonej porzeczki
  • szklanka ubitej kremówki
  • cukier waniliowy
  • szczypta cynamonu
Zapiekana owsianka z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Przygotuj ciasto parzone. W garnku zagotuj wodę z odrobiną cukru. Łyżkami maczanymi we wrzątku formuj kuleczki i kładź do wody. Gotuj około 5 minut. Wyjmij na talerz .
  2. Owoce rozmroź i lekko ugnieć. Kremówkę dobrze ubij z cukrem waniliowym. Wymieszaj z owocami.
  3. Kluseczki wyłóż na talerze. Polej sosem owocowym Posyp cynamonem i podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)