Faszerowane patisony

Pyszności na twoim stole!

DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowane patisony
Fotolia
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1 duży patison
  • 2 cukinie
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 filiżanki kuskusu
  • 2 łyżki oleju z oliwek
  • bazylia
  • oregano
  • garść rodzynek
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Pomidory spażyć, obrać skórkę i pokroić w kostkę. Cukinię obrać ze skórki, pokroić.
  2. Patisona umyć, odkroić górną część, usunąć miąższ i pestki. Gotować patisona przez 10-15 minut.
  3. Pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek usmażyć na oleju, dodać cukinię i smażyć 2 min. na małym ogniu. Dodać przyprawy i  rodzynki, dolać trochę wody i wrzucić kuskus.
  4. Przez 5 minut dusić na małym ogniu. Wypełnić usmażoną mieszanką ciepły patison, przykryć odciętą górną częścią i podawać.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)