Faszerowana papryka z soczewicą

Pycha!

DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowana papryka z soczewicą
A. Rogalski
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 papryki
  • 20 dag czerwonej soczewicy
  • cebula
  • pieprz
  • 10 dag ryżu
  • 2 pomidory
  • kulka mozzarelli
  • sól
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • tymianek
  • słodka i ostra mielona papryka
Lasagne ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Posiekaj cebulę i czosnek. Ze-szklij na maśle. Dosyp ryż i soczewicę. Chwilę smaż. Zalej taką ilością wody, aby przykryła składniki warstwą o grubości 1 cm. Gdy płyn zostanie wchłonięty, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i połowę startej mozzarelli. Dopraw na ostro.
  2. Farszem napełnij papryki. Przykryj mozzarellą, zalej bulionem. Zapiecz 45 min w temp. 200 st.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/rok temu
Też na to zwróciłem uwagę, pewnie poszli na łatwiznę i wzięli jakiekolwiek bezmięsne zdjęcie papryki faszerowanej :)
/2 lata temu
trochę nie rozumiem, zdjęcie przedstawia gotową potrawę? to skąd w niej kukurydza skoro nie ma jej w przepisie?