Cukinia z mozzarellą

Dla całej rodziny!

DRUKUJ PRZEPIS
Cukinia z mozzarellą
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 245 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 2 cukinie
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • mozzarella w zalewie
  • pęczek bazylii
  • 4 łyżki orzeszków pinii
  • oliwa
  • oregano
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół. Ułóż na blasze, posyp szczyptą soli, pieprzem i oregano. Piecz 20 min w temp. 200 st. C, aż zmiękną.
  2. Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Mozzarellę porwij na kawałki lub pokrój w kostkę. Bazylię posiekaj. Pomidorki wymieszaj z mozzarellą i bazylią.
  3. Farszem napełnij cukinie. Oprósz pieprzem, posyp orzeszkami, skrop oliwą. Piecz ok. 15 min w temp. 190 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)