Tort naleśnikowy z bazylią

Masz ochotę na naleśniki, ale chciałabyś przygotować jakieś nowe danie? Zrób tort naleśnikowy z bazylią!

DRUKUJ PRZEPIS
Tort naleśnikowy z bazylią
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 465 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Ciasto:

  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • olej
  • 3 gałązki bazylii
  • sól

Farsz:

  • 50 dag twarogu
  • 5 dag sera z niebieską pleśnią
  • 2 jajka
  • gałka muszkatołowa
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 2 gałązki bazylii
  • sól i pieprz
Zapiekanka pasterska z cheddarem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Listki bazylii zmiksować, dodać do mąki razem z jajkami, mlekiem, łyżką oleju i szczyptą soli. Zmiksować, z ciasta usmażyć cienkie naleśniki.
  2. Twaróg zmiksować z pokruszonym serem, jajkami i 2 łyżkami parmezanu. Doprawić, odłożyć 3 łyżki. Pozostałą masę wymieszać z posiekaną bazylią, przekładać nią naleśniki układając je w stosik na żaroodpornym talerzu. Wierzch posmarować odłożoną masą, posypać parmezanem. Piec ok. 25 min w 190°C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)