Polki.pl
kom. (0)

Polędwiczki z morelą

Składniki

  • 0,5 kg polędwiczek
  • 20 dkg suszonych moreli
  • sól
  • pieprz
  • śliwowica

Sposób przygotowania

Polędwiczki dzielimy na kawałki o długości 6 cm. Ostrym nożem z ostrym czubkiem wbijamy się
w polędwiczkę robiąc rodzaj tunelu wzdłuż mięsa. Następnie wkładamy do uzyskanego w ten sposób
otworu suszone morele, solimy mięso, pieprzymy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie
z oliwką z kawałkiem masła i smażymy po 3 minuty z każdej strony.Następnie wlewamy tyle małych
kieliszków śliwowicy ile mamy kawałków polędwicy na patelni, przykrywamy i  danie gotowe.




Oceń 5,00 / 1

Zupa z mięsa - Kasia gotuje z Polki.pl

 
 

Zobacz także

 
 

Podobne w temacie Potrawy mięsne

Skomentuj Polędwiczki z morelą

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Polędwiczki z morelą

  • Polędwica w cieścieWieprzowinaPolędwica w cieścieMięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i ziołami, można też roztartym ząbkiem czosnku. Odstawić na 1h. Ciasto rozmrozić na dole lodówki.więcej »
  • WołowinaPolędwica w ziołachPolędwice natrzeć roztartym czosnkiem, skropić oliwa. Na patelni stopić łyżkę masła, obsmażyć polędwicę ze wszystkich stron, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut.więcej »
  • Kotlety mielone z drobiu z ryżem i żółtym seremDróbKotlety mielone z drobiu z ryżem i żółtym seremMięso drobiowe zmielić z ugotowanym ryżem, dodać jajko, przyprawy i dokładnie wyrobić. Formować okrągłe, niewielkie placki, na środku każdego dać ser żółty w kształcie palucha. Całość zawinąć jak roladę,...więcej »
  • Pieczeń wieprzowa na ostroWieprzowinaPieczeń wieprzowa na ostroKarkówkę oddzielić od kości, umyć i osuszyć. Następnie mięso natrzeć musztardą i obsypać przyprawami. Włożyć do brytfanki, dodać trochę masła. Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok. 200 st. C. i piec ok. 90...więcej »
  • Cheesburger z filetem z kurczakaDróbCheesburger z filetem z kurczakaMięso dokładnie umyć i osuszyć. Lekko rozbić. Natrzeć je przyprawami i odstawić na kilka chwil. Folię aluminiową nasmarować olejem i zawinąć w nią mięso...więcej »
  • Wieprzowina w piwieWieprzowinaWieprzowina w piwieMięso umyć. Osuszyć. Z wierzchu ponacinać na krzyż. Czosnek obrać, rozgnieść z solą, pieprzem i kminkiem. Mięso natrzeć mieszanką, odstawić na 20 minut.więcej »
  • Drób z jabłkamiDróbDrób z jabłkamiOczyszczone z błonek i chrząstek mięso podziel na mniejsze kawałki, jak na gulasz lub kotleciki. Jeśli chcesz mieć kotleciki, przed smażeniem pobij je nieco nasadą dłoni lub pięścią. Jabłka obierz i po odrzuceniu...więcej »
  • CielęcinaNadziewana cielęcinaNadziewana cielęcina. Mięso umyć, osuszyć, zrobić dość głębokie nacięcie. Natrzeć mięso zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Pieczarki, seler i paprykę umyć, z selera oberwać listki, a paprykę pokroić w...więcej »
  • Karkówka z grilla z sosem po cygańskuWieprzowinaKarkówka z grilla z sosem po cygańskuOpłucz mięso, osusz i pokrój w centymetrowej grubości plastry. Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę. Wymieszaj pokrojone mięso z czosnkiem, oliwą i Przyprawą Do karkówki Knorr. Następnie przykryj i odstaw na...więcej »
  • Wieprzowina z pieczarkamiWieprzowinaWieprzowina z pieczarkamiMięso pokroić w poprzek włókien na 5 jednakowych porcji, lekko rozbić i uformować owalne bitki. Oprószyć mięso pieprzem i mąką.ką pietruszki.więcej »
  • Bryzol wieprzowyWieprzowinaBryzol wieprzowyMięso oczyścić, umyć, pokrajać w poprzek włókien na porcje, zbić tłuczkiem i obtoczyć w mące. Rozgrzać mocno smalec na patelni, zrumienić z obu stron mięso, a następnie zmniejszyć ogień...więcej »
  • WołowinaBitki wołowe w śmietanieNamoczyć w mleku bułkę, mięso posiekać, posolić, dodać pieprzu. Wycisnąć bułkę z mleka, posiekać z nią mięso jeszcze raz, wbić żółtko, dodać roztopioną łyżkę masła i białko ubite na pianę. Masę...więcej »
  • Wołowina z poramiWołowinaWołowina z poramiMięso pokroić na kawałki, cebulę w kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę i mięso. Przyprawić solą, pieprzem i papryką...więcej »
  • Boczek faszerowany gotowanyWieprzowinaBoczek faszerowany gotowanyPłat boczku około 2,5 kg, ścinamy mięso z góry, żeby boczek miał grubości 1,5 cm. Wykrojone mięso zmielić, dodać 30 dag podsmażonych pieczarek, 0,5 kg zmielonej szynki surowej, doprawić solą , pieprzem i papryką....więcej »
  • Zobacz podobne do Polędwiczki z moreląwięcej podobnych
Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne