Polki.pl
kom. (21)

Pierś z kurczaka w sosie koperkowym

Składniki

  • małe piersi z kurczaka,
  • jarzynka,
  • szczypta pieprzu,
  • mała śmietana 18%,
  • 2 łyżki margaryny bądź oleju - do smażenia,
  • świeży lub mrożony koper,
  • 2-3 łyżki mąki,
  • łyżka maggi.

Sposób przygotowania

Na rozgrzany tłuszcz kładziemy umyte mięso, lekko podrumienimy, po czym podlewamy wodą i posypujemy jarzynką, dusimy.

Kiedy mięso będzie miękkie, podlewamy wody (ok. 3/4 szk.) i wsypujemy pokrojony koper.

Gdy sos się zagotuje zabielamy go rozrobioną mąką i śmietaną. Do smaku przyprawiamy magii oraz pieprzem.




Oceń 4,00 / 2
Redakcja poleca

Podobne w temacie Drób

Skomentuj Pierś z kurczaka w sosie koperkowym

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Pierś z kurczaka w sosie koperkowym

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne