Składniki
-
- bulionetka Bulion drobiowy Knorr
- szklanka mleka
- sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 200 gramów sera feta
- 120 gramów mąki
- 30 mililitrów oleju
- 150 gram pomidorów typu sherry
- 3 stuki szalotki
- 3 ząbki czosnku
- sól, ostra sproszkowana papryka
- olej lub inny tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
Aby przygotować naleśniki z nadzieniem szpinakowym, musisz najpierw przygotować ciasto. W tym celu wymieszaj za pomocą miksera mleko z mąką, jajkami, żółtkami, olejem i szczyptą soli. Usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
Na drugiej patelni przygotuj nadzienie. W tym celu poszatkuj cebulki i czosnek i podsmaż. Po chwili dodaj umyty i osuszony szpinak, a następnie pokrojone w ćwiartki pomidorki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr i duś do momenty, gdy wszystkie składniki się połączą. Jeśli na patelni zostało jeszcze trochę płynu, to go odlej. Poczekaj aż nadzienie ostygnie.
Ser feta pokrój na kawałki i wymieszaj z nadzieniem. Dopraw ostrą papryką.
Naleśniki nadziewamy masą i zwijamy w rulon. Tak przygotowane podgrzewamy w piekarniku lub na patelni. Ciepłe naleśniki podajemy z sosem Spaghetti Toscana Knorr.
Przepis naleśniki z nadzieniem szpinakowym z serem feta pochodzi z serwisu przepisy.pl