Magda Gessler

Pasjonuje ją malarstwo, projektowanie wnętrz. Optymistka. – Nie znam drugiej takiej hedonistki jak ja – mówi o sobie.

Kreatorka smaków. Stworzyła ponad 20 polskich restauracji. Od niedawna triumfy święci jej najnowsze dzieło
– restauracja AleGloria. W samym sercu Warszawy. Absolwentka madryckiej ASP.

Biżuteria
Największe wrażenie robi na mnie stara biżuteria. Piękna XVIII-wieczna orchidea z perłą to pamiątka po mamie.


Kot Todo
Należy do mojego syna. Jest prawie członkiem rodziny. Ostatnio coraz chętniej spędzam czas w domu, jakby
na przekór mojemu wielkiemu zamiłowaniu do podróży.


Szampan
Rześki, leciutki. Nie potrafię jeść, gdy nie ma dobrego trunku. To taki hiszpański zwyczaj. Muszę mieć alkoholowy akompaniament, bo smak potraw otwiera się w towarzystwie dobrego alkoholu (a moja praca polega też na jedzeniu). Wino również kocham. Dostarcza mi dużej ilości żelaza i dobrego humoru.



Zapach Kate Spade
W Polsce, niestety, niedostępny. Mam cztery piękne butelki w różnych rozmiarach. Do tego olejek i puder
do ciała. Nie wiem, dlaczego pudry do ciała są u nas tak mało popularne.


Sałatka
Nawet gdy wracam do domu późno w nocy, np. koło trzeciej, zawsze przygotowuję sobie prostą sałatę: pomidory, ogórki kiszone przeze mnie, biały chudy ser, oliwa z oliwek, sok z ogórków jako ocet. To mój codzienny rytuał, nie potrafię inaczej.

Wstążki z kozim serem
(jedno z ulubionych dań mojego trzeciego męża)
- paczka wąskich wstążek (tagliatelle)
- 4 duże, bardzo dojrzałe pomidory malinowe lub inne dobre
- 100 g koziego serka
- pół szklanki śmietany kremówki
- oliwa
- 2 upieczone czerwone papryki
- łyżka mielonej czerwonej papryki
- łyżka suszonego rozmarynu
- tabasco
- czosnek
- sól i pieprz
- świeży rozmaryn
Z pomidorów sciągamy skórkę i kroimy je w ósemki. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy do niej pomidory i dwie papryki, wcześniej upieczone i obrane ze skórki. Wszystko razem dusimy przez kwadrans z łyżką mielonej czerwonej papryki, odrobiną tabasco, płaską łyżką suszonego rozmarynu. Kiedy pomidory są już całkowicie miękkie, sos jest gotów. Wtedy dodajemy świeżo wyciśnięty ząbek czosnku oraz odrobinę soli i cukru. W tym samym czasie co sos gotujemy makaron. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą i wrzucamy do garnka z sosem. Mieszamy, dodajemy ubitą śmietanę i pokrojony na kawałki kozi ser. Krótko mieszamy, przekładamy na półmisek, dodajemy świeży rozmaryn.

Masło AA
Idealne do bardzo suchej skóry. Genialne, wydajne, daje szybki efekt. Świetnie chroni dłonie i stopy. Tak świetnie, że nawet zimą chodzę boso.


Willa Uciecha
Moje nowe „dziecko”. Ukochane miejsce. Stworzone po to, by pod każdym względem przysłużyć się urodzie. Mój mąż, doktor Waldemar Kozerawski, prowadzi tam gabinet kosmetyczny. Pomaga kobietom walczyć z upływającym czasem. Zajmuje się też drobnymi mankamentami u młodych osób. Ja osobiście wolę kobiety oswojone z wiekiem (sama tak się czuję), jak Kim Basinger. Ubóstwiam jej twarz, która nie jest na siłę odmłodzona.

Fryzjer
Mam genialną fryzjerkę – Olę Książek, w salonie przy Mokotowskiej 49. Chodzę do niej od lat. Jest nieprawdopodobnie zdolna, jak wszystkie Ole, które znam. Świetnie czesze, ale też doskonale pielęgnuje włosy. Sprawia, że lepiej rosną i są zdrowe.


Dior
Ubóstwiam kosmetyki Diora. Cienie uważam za najlepsze z tych, jakie stosowałam. Podkład w spreju Dior
– dla mnie to kompletny odlot! W trzy sekundy kryje wszystkie zmarszczki. Sprawia, że makijaż jest idealny. Stosuję go też na dekolt i nogi. Są w nim drobinki złota.


Kwiaty
Zawsze białe. W mimozie jestem absolutnie zakochana. Wszystkie moje perfumy są z białych kwiatów: konwalii, gardenii, jaśminu. Takich, które najmocniej pachną nocą. Trafiają w moją podświadomość.


Buty
Mam ich setki...
W poszukiwaniu płaszcza idealnego! 6 najmodniejszych modeli na jesień 2016
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
gość/6 lat temu
zazdrośnicy-polacy
Ania/9 lat temu
Brrr, to żenujące - ta przestylizowana kucharka, która tylko puszy się do obiektywów! Zero naturalności , tylko sztuczność i pycha ! A przy tym tak niedobra opinia w całym mieście !
Torontonczyk/10 lat temu
Z tego, co wiem, to pan Kozerawski jest w Toronto wylacznie lekarzem domowym a nie chirurgiem...a moze sie myle????
POKAŻ KOMENTARZE (4)