dieta na cellulit

napisał/a: byleco 2010-08-22 22:10
witam! Borykam się z cellulitem wiem już jedno: mniej mięsa i słodyczy więcej warzyw i ryb! interesuje mnie jednak jak przygotować warzywa np. fasolę tak aby np. podczas gotowania nie straciła cennych witamin. Czekam na propozycje diet i sposoby ich przygotowania ;) pozdrawiam
kathiee
napisał/a: kathiee 2010-08-22 23:17
Zaopatrz się w parowar, bądź garnek do gotowania na parze ( polecam to pierwsze..)

Warzywa / ryba gotowane na parze nie tracą cennych składników przez co są zdrowsze;)
bukati
napisał/a: bukati 2010-08-24 01:12
Przede wszystkim wybierz dobrą fasolę. Ja od wielu lat używam wyłącznie Kupca, bo się idealnie gotuje - także na parze. Nigdy nie używam z puszki. Musisz ją przede wszystkim namoczyć wcześniej (nawet na 12h), aby nie pękła podczas gotowanie i się nie rozpaćkała. No i potem najpierw na dużym ogniu (z 10 minut), a następnie dalej na mniejszym, aż będzie miękka. Ja gotuję al dente, bo jest zdrowsza i jak dla mnie - smaczniejsza.