Szybka tarta z malinami - przepis składniki i przygotowanie

Najprostszy deser świata? Oto szybka tarta z malinami!
Weronika Kwaśniak / 18.08.2016 06:55
DRUKUJ PRZEPIS
Szybka tarta z malinami - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag ciasta francuskiego
  • budyń błyskawiczny
  • 20 dag przebranych dojrzałych malin
  • galaretka malinowa
Przygotowanie:

Zobacz przepis na szybką tartę z malinami!

  1. Formę do tarty wyłóż na dnie papierem do pieczenia.
  2. Gotowym ciastem wyłóż boki i spód.
  3. Nadwyżki ciasta z boków odetnij i ułóż na cieście w formie.

Pavlova z malinami - przepis

  1. Środek formy przykryj pogniecionym papierem do pieczenia i wysyp na niego ziarna fasoli lub grochu.
  2. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C.
  3. Po 10 minutach usuń z ciasta papier z ziarnami i dopiecz w środku, około 10 minut.

Ucierane ciasto z malinami - przepis

  1. Wyjmij z piekarnika i wystudź.
  2. Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do zimnej wody, aby przestygła.
  3. Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, tylko w odrobinie mniejszej niż podano ilości wody.

Jak zrobić dżem malinowy?

  1. Gorący wyłóż na ciasto.
  2. Gdy przestygnie, ułóż na nim maliny i polej lekko tężejącą galaretkę.
  3. Odstaw do całkowitego stężenia.
DRUKUJ PRZEPIS