Polki.pl
kom. (0)

Mięsne przekąski

Strona 1 z 3

Mięsne przystawki są u nas bardzo popularne i obowiązkowo pojawiają się niemal na każdym przyjęciu. Uzupełnione dodatkami z warzyw czy owoców, urozmaicają menu.

Serwując przekąski z mięsa, zazwyczaj wybieramy wędliny, jak np. gotowaną szynkę, polędwice, często sięgamy po suche kabanosy, salcesony, czy boczek. Spośród mięs natomiast najczęściej sięgamy po schab, karkówkę, boczek, a także drób.

Mięsne przekąski

Przygotowanie przystawek mięsnych jest proste, szybkie i wygodne. Zakupione wcześniej wędliny wystarczy  rozłożyć na ozdobionych paterach. Mięsa natomiast można przyrządzić wcześniej, przed podaniem wystarczy je pokroić, ułożyć na półmisku i estetycznie przybrać. Oczywiście zarówno z wędlin, jak i pieczonych mięs można również przygotować bardziej wyszukane, wykwintne przystawki. Zobaczcie zatem jakie...

Czy wiesz, że... Wybierając wędlinę kupuj tą wysokogatunkową. Nie oszukujmy się - za dobrą wędlinę trzeba zapłacić. Zwracjaj zawsze uwagę na jej wygląd. Szukaj takich, gdzie na przekroju widać mięsne włókna o nieregularnym kształcie, pasma tłuszczu, dziurki, pęknięcia. Idealny kształt, doklejony tłuszcz mają jedynie wędliny wytwarzane przemysłowo.
Sprawdzajmy skład kupowanych przez nas wędlin, również w przypadku wędlin sprzedawanych na wagę – sprzedawca ma bowiem obowiązek dokładnego poinformowania nas o składzie wybranego produktu.



  • 1
  •   z 3 

Oceń 5,00 / 2
Redakcja poleca

Podobne w temacie Kulinarne różności

Skomentuj Mięsne przekąski

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Mięsne przekąski

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl