Polki.pl

kom. (8)

Kwaśnica

Składniki

  • 90 dag wieprzowiny z kością, np. żeberek
  • 30 dag kapusty kwaszonej

  • 1 1/2 litra wody
  • 1 dag grzybów suszonych
  • 1 kg ziemniaków
  • 7 dag cebuli
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Mięso ugotować, oddzielić od kości, wyporcjować do wywaru z mięsa. Dodać kapustę kwaszoną, pokrajaną cebulę i przyprawy, ugotować.

Grzyby ugotować oddzielnie i pokrajać w cienkie paski.

Do ugotowanej kapusty dodać grzyby wraz z wywarem, połączyć z uprzednio ugotowanymi ziemniakami, pokrajanymi w kostkę oraz mięsem.




Oceń 5,00 / 1

Zupa z mięsa - Kasia gotuje z Polki.pl

 
 

Zobacz także

 
 

Podobne w temacie Zupy

Skomentuj Kwaśnica

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się
Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne