Polki.pl

kom. (8)

Kwaśnica

Składniki

  • 90 dag wieprzowiny z kością, np. żeberek
  • 30 dag kapusty kwaszonej

  • 1 1/2 litra wody
  • 1 dag grzybów suszonych
  • 1 kg ziemniaków
  • 7 dag cebuli
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Mięso ugotować, oddzielić od kości, wyporcjować do wywaru z mięsa. Dodać kapustę kwaszoną, pokrajaną cebulę i przyprawy, ugotować.

Grzyby ugotować oddzielnie i pokrajać w cienkie paski.

Do ugotowanej kapusty dodać grzyby wraz z wywarem, połączyć z uprzednio ugotowanymi ziemniakami, pokrajanymi w kostkę oraz mięsem.




Oceń 5,00 / 1

Zupa fasolowa - Kasia gotuje z Polki.pl

 
 

Zobacz także

 
 

Podobne w temacie Zupy

Skomentuj Kwaśnica

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Kwaśnica

  • Zupa grzybowa zabielanaZupyZupa grzybowa zabielanaGrzyby dokładnie opłukać i ugotować z cebulą, następnie pokrajać w paski i dodać razem z wywarem do zagotowanego wywaru z włoszczyzny.więcej »
  • Lekka  zupa pieczarkowaZupyLekka zupa pieczarkowaMarchewki, pietruszkę i ziemniaki obrać, opłukać. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce.więcej »
  • Zupa pieczarkowaZupyZupa pieczarkowaZupa pieczarkowa to jedna z ulubionych zup Polaków. Zobaczcie jak ją ugotować!więcej »
  • Zupa gulaszowaZupyZupa gulaszowaZupa gulaszowa zwana inaczej zupą węgierską to sycące, aromatyczne danie, które coraz częściej gości na naszych stołach. Zobaczcie, jak się ją przygotowuje.więcej »
  • Gazpaho - zupa hiszpańskaZupyGazpaho - zupa hiszpańskaGazpacho to najpopularniejsza zupa z kuchni hiszpańskiej. Wywodzi się z Andaluzji, ale jest dziś popularna na terenie całej Hiszpanii w różnych odmianach. Jest zupą sezonową, docenianą w okresach upalnych. Gazpacho to...więcej »
  • ZupyZupa włoskaZupa włoska. Ryż opłukać, zalać przygotowanym wywarem z drobiu, ugotować i połączyć z cebulą. Gotować jeszcze przez kilka minut, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką. Doprawić solą i pieprzem.więcej »
  • Zupa borowikowa z nutą trufliZupyZupa borowikowa z nutą trufliWarzywa i mięso zalej 1,5 litra zimnej wody, doprowadź do wrzenia i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy (czarny pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i czosnek). Całość gotuj około 2 godzin. Wywar dokładnie...więcej »
  • Zielona zupa ufoludkówZupyZielona zupa ufoludkówZiemniaki obierz, umyj i drobno pokrój. Groszek i brokuły włóż do sitka i przepłukuj wodą (nie musisz ich rozmrażać). Następnie, wraz z ziemniakami, wrzuć je do rondelka.więcej »
  • Klarowna zupa pomidorowaZupyKlarowna zupa pomidorowaMięso z kurczaka umyj pokrój w mniejsze kawałki zalej 1, 5 litrem zimnej wody doprowadź do wrzenia zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy, marchew, pietruszkę i selera.więcej »
  • Meksykańska zupa kukurydzianaZupyMeksykańska zupa kukurydzianaKiełbaskę pokrój w cienkie plasterki, salami w cienkie półplasterki. Cebulę posiekaj w kosteczkę. Na oliwie podsmaż kiełbaskę (chorizo puści piękny paprykowy kolor) i zeszklij cebulę, odstaw.więcej »
  • Zupa pomidorowa z mozzarelląZupyZupa pomidorowa z mozzarelląW garnku dusimy na oliwie pokrojoną cebulę i czosnek razem z kostką rosołową. W tym czasie sparzamy pomidory, obieramy ze skóry i...więcej »
  • Zupa krem z seleraZupyZupa krem z seleraUgotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.więcej »
  • Zupa cytrynowaZupyZupa cytrynowaZagotuj 1,5 l. wody i dodaj kostki Bulion cielęcy Knorr. Opłucz ryż. Następnie zalej osolonym wrzątkiem, gotuj kilka minut. Odcedź i przepłucz, a następnie odsącz i ugotuj w wywarze. Sparz cytryny i zetrzyj skórkę.więcej »
  • Zupa krem z dyniZupyZupa krem z dyniJak zrobić pyszną zupę krem z dyni? Sprawdźcie ten wyjątkowo prosty przepis!więcej »
  • Zobacz podobne do Kwaśnicawięcej podobnych
Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne