Polki.pl
kom. (2)

Kukułkówka

Składniki

Kukułkówka

  • 0,5 l wódki (spirytus, jeżeli lubimy mocny alkohol),
  • 30 dag kukułek,
  • woda, której ilość zależy od tego, jak mocny trunek chcemy mieć.

Sposób przygotowania

Najlepszym sposobem jest wrzucenie cukierków do alkoholu i wody, pozostawienie do rozpuszczenia (około 3 dni). W tym czasie należy mieszać alkohol (wstrząsać butelką czy słoikiem), aby cukierki dokładnie się rozpuściły. Szybszą alternatywą jest rozpuszczenie cukierków przez podgrzanie i zmieszanie z alkoholem - wtedy jeszcze tego samego dnia można delektować się cudnym smakiem.




Oceń 5,00 / 1
Redakcja poleca

Podobne w temacie Alkoholowe

Skomentuj Kukułkówka

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się
Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne