Babka z mięsa - przepis składniki i przygotowanie

W środku mięso mielone, a na zewnątrz boczek!
Weronika Kwaśniak / 25.03.2016 06:44
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • sucha bułka
  • łyżka tartej bułki
  • 6 plastrów boczku wędzonego
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babkę z mięsa!

  1. Bułkę namocz w wodzie.
  2. Do dużej miski włóż mięso, przyprawy, jajko, posiekaną cebulę i czosnek, odciśniętą z wody bułkę i bułkę tartą.
  3. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Formę do małej babki wysmaruj olejem i wyłóż plastrami boczku.
  5. Wypełnij masą z mięsa mielonego.
  6. Wyrównaj wierzch.
  7. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
  8. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz też kilka przepisów na ciasta wielkanocne:

Babka toffi - przepis
Różana babka wielkanocna - przepis
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc - 11 przepisów
Pomarańczowy mazurek - przepis
Ciasta wielkanocne

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA