Wafel kajmakowy - przepis składniki i przygotowanie

Pyszny deser bez pieczenia!
Weronika Kwaśniak / 23.03.2016 07:05
DRUKUJ PRZEPIS
Wafel kajmakowy - przepis składniki i przygotowanie fot. Kasia Bukowska
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 kwadratowych wafli
  • duża puszka masy kajmakowej
  • 2 polewy czekoladowe
  • kolorowe orzechy w glazurze
  • białe migdały
Przygotowanie:

Zobacz przepis na wafel kajmakowy!

  1. Trzy wafle posmaruj masą kajmakową i połóż jeden na drugim.
  2. Przykryj czwartym waflem i dociśnij deseczką.
  3. Rozpuszczoną polewą polej wierzch wafli.
  4. Z pozostałego wafla wytnij półkole - dekoracyjną miseczkę - i ułóż na wierzchu.
  5. Całość udekoruj kolorowymi orzeszkami i migdałami.

Zobacz więcej przepisów na ciasta wielkanocne:

Babka toffi - przepis
Różana babka wielkanocna - przepis
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc - 11 przepisów
Pomarańczowy mazurek - przepis
Ciasta wielkanocne

DRUKUJ PRZEPIS