Mięsne dania na Wielkanoc - 10 pomysłów

Potrawy na wielkanoc - pieczeń fot. Fotolia
Nie masz pomysłu na pieczeń lub pasztet wielkanocny? Zobacz nasze propozycje i wybierz coś dla swojej rodziny!
/ 04.04.2019 11:28
Potrawy na wielkanoc - pieczeń fot. Fotolia

Tradycją jest już że na wielkanocnym stole pojawiają się pasztety i pieczenie - wołowe, z cielęciny, kaczki, indyka, kurczaka czy wieprzowiny. Podane w klasycznej formie jak zawsze smakują wspaniale lecz... nie zawsze mamy ochotę powtarzać to, co mimo że pyszne, staje się czasem nudne...

Wiedząc, jak ważna jest zarówno tradycja, jak i odrobina inwencji, przygotowaliśmy dla Was zestaw dziesięciu dań mięsnych, idealnych na Wielkanoc. Możesz je podawać na zimno lub na gorąco, z sosami lub bez. Z pewnością posmakują całej rodzinie i znajomym zaproszonym na wielkanocny obiad!

Zobacz 10 pomysłów na mięsne dania na Wielkanoc!

Pieczeń rzymska z warzywami - przepis
Pieczeń rzymska z warzywami - przepis
Pieczeń rzymska z warzywami będzie bardziej soczysta, jeśli dodasz do niej 25 dag mielonego surowego boczku. Spróbuj!
Pieczona rolada z boczku - przepis
Pieczona rolada z boczku - przepis
Nadzienie pysznej, aromatycznej rolady z boczku będzie bardziej pikantne, jeśli dodasz do niego ząbek czosnku. To proste!
Mostek cielęcy pieczony faszerowany - przepis
Mostek cielęcy pieczony faszerowany - przepis
Mostek cielęcy faszerowany nie wyschnie podczas pieczenia, jeśli obłożysz go cienkimi plastrami słoniny. Zobacz przepis na danie na Wielkanoc!
Pieczeń wołowa faszerowana papryką - przepis
Pieczeń wołowa faszerowana papryką - przepis
Pieczeń wołową faszerowaną papryką podawaj polaną sosem i obłożoną pieczonymi ziemniakami i surówką z pora. Sprawdź!
Kurczak pieczony w cytrynach i romarynie - przepis
Kurczak pieczony w cytrynach i romarynie - przepis
Do pieczeniu z kurczaka w cytrynach i rozmarynie warto kupić mięso z certyfikatem QAFP - to gwarancja najlepszego mięsa!
Polędwiczka w cieście francuskim - przepis
Polędwiczka w cieście francuskim - przepis
Ciasto francuskie do pieczonej polędwiczki najlepiej rozmrażać przez całą noc w lodówce. Sprawdź przepis!
Schab pieczony faszerowany fetą - przepis
Schab pieczony faszerowany fetą - przepis
Pieczony schab faszerowany fetą doskonale smakuje na zimno podany z pikantnym sosem. Zobacz sama!
Schab duszony w pomarańczach - przepis
Schab duszony w pomarańczach - przepis
Mięso będzie bardziej kruche, gdy wcześniej włożysz je na dobę do zamrażarki. Spróbuj schabu w owocach!
Pierś indyka z owocami - przepis
Pierś indyka z owocami - przepis
Na wielkanocnym stole muszą pojawić się tradycyjne mięsa. Wypróbuj przepis na pierś z indyka z owocami!
Pieczona kaczka z owocami - przepis
Pieczona kaczka z owocami - przepis
Obrane jabłka można upiec razem z brzoskwiniami, a skórki włożyć do naszej wielkanocnej kaczki.

Redakcja poleca

REKLAMA