Sałatka wiosenna z jajkiem

Krucha mieszanka sałat z pomidorem i pikantną cebulką

Sałatka wiosenna, sałatki, przystawki

Sałatka wiosenna

fot. serwis prasowy Knorr

Dla 4 osób
Czas przygotowania 30 minut

Składniki:

- mieszanka sałat (masłowa, radicchio, dębowa, strzępiasta)
- 2 jajka
- 2 pomidory
- małe cebulki w zalewie octowej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 Sos sałatkowy śródziemnomorski KNORR

Przepis poleca marka Knorr
Sposób wykonania:
1. Umyj sałatę, osusz, porwij na kawałki. Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek i pokrój na ćwiartki.

2. Sparz pomidory i obierz ze skórki, pokrój w ósemki. Osącz cebulki i kukurydzę z zalewy.

3. Wymieszaj składniki sałatki, ćwiartki jajka ułóż na środku salaterki.

4. Przygotuj Sos sałatkowy śródziemnomorski KNORR zgodnie z przepisem na opakowaniu i polej nim sałatkę.

Wielkanocne przepisy - forum >>

mat. prasowe Knorr
Oceń artykuł 4 głosy
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: