Sernik z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie

Z waflowymi rurkami i białą czekoladą - ciasto bez pieczenia.
Weronika Kwaśniak / 24.06.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Sernik z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag mielonego twarogu
  • 20 dag cukru
  • 70 dag truskawek
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 l kremówki
  • tabliczka białej czekolady
  • listki mięty
  • rurki waflowe
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sernik z truskawkami!

  1. Truskawki oczyść, kilka odłóż do dekoracji.
  2. Połowę pozostałych zmiksuj z cukrem na mus.
  3. Resztę pokrój na kawałki.
  4. Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, rozpuść w kąpieli wodnej.
  5. Twaróg zmiksuj z musem truskawkowym i żelatyną.
  6. Dodaj pokrojone truskawki i ubitą kremówkę.
  7. Masę przełóż do tortownicy ze zdejmowanym brzegiem.
  8. Wyrównaj wierzch.
  9. Chłodź kilka godzin.
  10. Wyłóż na talerz.
  11. Rurki waflowe posmaruj z jednej strony odrobiną roztopionej czekolady i przyklej do boków tortu.
  12. Wierzch polej resztą czekolady i udekoruj truskawkami.

Zobacz inne przepisy z truskawkami:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA