Sałatka z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie

Idealne połączenie rukoli, truskawek i sera pleśniowego.
Weronika Kwaśniak / 18.06.2014 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie fot. serwis prasowy KaMos
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 150 g truskawek
  • rukola
  • 100 g sera pleśniowego
  • kilka łyżek octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na sałatkę z truskawkami!

  1. Truskawki umyj, oderwij szypułki i pokrój na połówki lub ćwiartki.
  2. Rukolę połącz z truskawkami i wymieszaj w dużej misce.
  3. Ser pokrusz i dodaj do reszty składników, polej odrobiną octu balsamicznego i wszystko wymieszaj.
  4. Sałatkę podawaj schłodzoną.
Materiały prasowe, KaMos

Sprawdź inne przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS