Sałatka z kurczakiem gyros

Sałatka z kurczakiem gyros to coraz częściej danie główne wielu imprez!

fot. Fotolia, Panthermedia
  • czas wykonania: 30min.
  • liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy

Sposób przygotowania

  1. Piersi z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki. Następnie posolić je i dodać przyprawę do gyrosa. Odstawić na godzinę. Po upływie godziny usmażyć na patelni. Kiedy uznażony kurczak ostygnie, wrzucić na dno naczynia, w którym podamy sałatkę.
  2. Kapustę umyć, posiekać.
  3. Paprykę oraz ogórki konsrwowe umyć i pokroić w kosteczkę.
  4. W naczyniu, w którym będziemy podawać sałatkę, należy ułożyć wartstwowo poszczególne składniki. Najlepiej robić to w kolejności (od dołu): kurczak, kapusta pekińska, majonez (rozsmarować), ketchup, papryka, ogórki konserwowe, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, Ketchup, kapusta pekińska.
  5. Wierzchnią warstwę kapusty pekińskiej lekko ugnieść. Całą sałatkę wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
  6. Do sałatki można dodać również pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.


corner1corner2

Tego potrzebujesz:

  • dwie piersi z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • 1-2 papryki czerwone
  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • sól
  • majonez
  • kutchup
  • olej do smażenia
KW
Oceń przepis 6 6 6 6 6 6 12 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Opinie
Blabla2013.12.03 23:37
Robiłam, tylko mieszałam wszystko, a nie robiłam warstwami i mogę szczerze polecić, jest pyszna.
Raport specjalny
Video tygodnia
Rogaliki z malinami