Sałatka ziemniaczana z parówkami

Polana sosem musztardowym

Sałatka ziemniaczana z parówkami

Sałatka ziemniaczana z parówkami

fot. A. Rogalski

Przygotowanie 20 min
Gotowanie ziemniaków ok. 15 min
Porcja 280 kcal
Koszt porcji 2,90 zł

Przepis na 4 porcje:
- 8 małych ziemniaków
- 5 ogórków kiszonych
- czerwona cebula
- 5 parówek
- 2 kawałki marynowanej papryki
- puszka białej fasoli

Sos:
- łyżka musztardy francuskiej
- 10 łyżek oleju roślinnego
- 4 łyżki octu winnego
- szczypta soli i pieprzu

Sposób wykonania:
1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę osącz z zalewy, przelej wodą na sitku.

2. Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę. Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj.

Smaczne przepisy na pyszne sałatki - forum >>

Pani domu
Oceń artykuł 2 głosy
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Rogaliki z malinami