Śląska zupa z kalarepą

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Sposób przygotowania

W kostkę pokroić obraną kalarepę. Wsypać do gotującej się wody. Gotować pół godziny. W kostkę pokroić obrane ziemniaki. Osobno ugotować. Rozetrzeć mąkę ze śmietaną. Wlać do zupy. Zagotować. Wsypać ziemnaki. Przyprawić. Posypać posiekaną natką.

corner1corner2

Tego potrzebujesz:

2 litry wody,
4 kalarepy, 
30 dag ziemnaków,
4 łyżki mąki,
sól,
pieprz,
przyprawa warzywna,
natka pietruszki.
Oceń 0,00 / 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj

Zupa fasolowa - Kasia gotuje z Polki.pl

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny