Sałatka z bakłażanem

Przekąska idealna!
/ 27.09.2013 05:54
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z bakłażanem Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 35 min
Ilość kalorii: 95 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 młode bakłażany
  • olej
  • młoda cukinia
  • 15 dag bardzo świeżych pieczarek
  • 3 pomidory
  • sok z dużej cytryny
  • 1/2 szklanki śmietany 12 proc. 
  • posiekany ząbek czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • łyżeczka posiekanej mięty
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
Przygotowanie:
  1. Bakłażany umyj, pokrój w cienkie plasterki. Skrop olejem, wymieszaj. Smaż partiami na patelni. Trzymaj w cieple.
  2. Cukinię i pieczarki umyj, osusz, pokrój w cieniutkie plasterki. Pomidory pokrój w plasterki.
  3. Warzywa rozłóż razem z ciepłym bakłażanem na dużym talerzu. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny, śmietanki, czosnku, natki, mięty, soli, pieprzu i cukru.
DRUKUJ PRZEPIS