Ogórki z serem

Delikatne w smaku!

fot. A. Rogalski
  • czas wykonania: 20min.
  • ilość kalorii: 530 kcal
  • liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy

Sposób przygotowania

  1. Umyte ogórki przekrój wzdłuż na pół, a potem jeszcze na pół. Usuń miąższ z pestkami.
  2. Twaróg wymieszaj z pokrojonym w kostkę serem pleśniowym, posiekanymi orzechami, natką i koperkiem oraz śmietaną. Dopraw pieprzem.
  3. Farszem nadziej ogórki, ułóż na talerzu i polej sosem przygotowanym z oliwy, miodu i soku z cytryny.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

  • 2 ogórki
  • 20 dag twarogu
  • 20 dag sera z niebieską pleśnią
  • 10 dag orzechów włoskich
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • pieprz biały

Sos:

  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka miodu
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu jabłkowego
Przyjaciółka
Oceń przepis 4 4 4 4 4 4 1 głos
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny