Składniki:
- 25 dag kaszki kuskus- pęczek natki
- 1/2 pęczka mięty
- 4 duże pomidory
- 2 średnie czerwone cebule
- 20 czarnych oliwek
- 1/3 szklanki oliwy
- sok wyciśnięty z 2 dużych cytryn
- sól
Przygotowanie:
1. Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Gdy napęcznieje, spulchnij go widelcem.
2. Pomidory przekrój na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój w średnią kostkę. Cebule pokrój w kosteczkę. Opłukane zioła posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj, dolej oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą. Podawaj z sosem na bazie jogurtu z ogórkiem.
2. Pomidory przekrój na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój w średnią kostkę. Cebule pokrój w kosteczkę. Opłukane zioła posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj, dolej oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą. Podawaj z sosem na bazie jogurtu z ogórkiem.