Składniki:
- 4 jajka- 4 plastry szynki
- 2 łyżki musztardy miodowej
- 2 łyżki oliwy
- mieszanka warzyw mrożonych
- łyżka masła
Przygotowanie:
2. Plastry szynki posmarować cienko musztardą. Zawinąć w nie ugotowane jajka.
3. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, włożyć przygotowane rulony, obracając zrumienić ze wszystkich stron.
4. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Przełożyć na półmisek, polać stopionym masłem. Na wierzchu ułożyć przygotowane jajka.
Uwaga!
Jajka można też owinąć w plastry cielęciny. Mięso trzeba rozbić tłuczkiem, jak na sznycle, oprószyć solą i pieprzem, posmarowa musztardą. Zawinąć jajka. Obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron. Dodać kieliszek białego wytrawnego wina, przykryć i dusić ok. 10 minut na małym ogniu.