Babeczki z musem z fety

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- 10 gotowych kruchych babeczek
- 15 dag fety
- 6 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
- 15 czarnych oliwek
- 1/2 pęczka natki
- mały ząbek czosnku
- świeżo zmielony czarny pieprz

Dodatkowo:
- 5 pomidorków koktajlowych
- listki bazylii
Przygotowanie:
1. Ser feta ugnieć dokładnie widelcem, wymieszaj z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, posiekanym ząbkiem czosnku, pokrojonymi w cienkie plasterki czarnymi oliwkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu.

2. Przygotowaną pastą nadziej gotowe kruche babeczki. Przyozdób przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi oraz listkami bazylii.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA