Ciasto francuskie z serem - przepis składniki i przygotowanie

Kruche ciasto francuskie!
Weronika Kwaśniak / 05.04.2016 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto francuskie z serem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • kilka cienkich plastrów żółtego sera
  • kilka plastrów szynki
  • sól
  • pieprz
  • zioła suszone, np. bazylia, majeranek
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto francuskie z serem!

  1. Ciasto rozmroź w lodówce, rozwiń.
  2. Na cieście ułóż plastry żółtego sera i szynki.
  3. Dopraw.
  4. Całość zroluj, a następnie pokrój na plastry o grubości około 1 cm.
  5. Powstałe ślimaczki ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Wstaw do nagrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika i zapiekaj, aż ser się rozpuści, a ciasto nabierze złotego koloru.

Zobacz więcej przepisów na dania z ciasta francuskiego:

Ciasto francuskie - 34 sprawdzone przepisy
Łosoś w cieście francuskim - przepis
Szynka w cieście francuskim - przepis
Ciastko "pychotka" - przepis
Napoleonki z ciasta francuskiego - przepis
Parówki w cieście francuskim - przepis
Banany w cieście francuskim - przepis

DRUKUJ PRZEPIS