Przystawka z kurczaka - przepis składniki i przygotowanie

Pomysł na efektowną i smaczną przekąskę.
Weronika Kwaśniak / 11.04.2014 09:15
DRUKUJ PRZEPIS
Przystawka z kurczaka - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 415 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 małe, podwójne piersi z kurczaka
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag żurawiny
  • duży por
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag sera pleśniowego
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na przystawkę z kurczaka!

  1. Piersi podziel na pojedyncze filety.
  2. Połóż płasko na desce do krojenia i każdy natnij głęboko z jednej strony.
  3. Oprósz solą i pieprzem.
  4. Rodzynki opłucz, namocz, osącz.
  5. Żurawinę dokładnie umyj, osącz.
  6. Pora oczyść, przekrój wzdłuż na 4 części, dokładnie wypłucz i osusz.
  7. Pokrój w paski, przesmaż na oleju.
  8. Dodaj rodzynki, chwilę podduś, dopraw, ostudź.
  9. Wymieszaj z żurawinami i pokrojonym w kostkę serem.
  10. Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu nacięciami do góry.
  11. Nacięcia napełnij przygotowanym farszem.
  12. Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika o temp. 200 st. C i piecz 30-35 min.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS