Surówka z marchewki

Do sznycelków, kotletów czy pieczonego kurczaka nadaje się idealnie. Zobacz, co możesz do niej dodać by nabrała wyjątkowego smaku!

Surówka z marchewki
fot. Fotolia

Przygotowanie 10 min * 1 porcja – ok. 110 kcal

Składniki na 4 porcje surówki z marchewki:

  • 4 duże marchewki
  • sok z cytryny
  • szczypta cukru
  • szczypta soli

Sposób wykonania surówki z marchewki:

  1. Marchewkę oskrob, opłucz.
  2. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, skrop sokiem z cytryny, dopraw cukrem i solą.

Spróbuj też:

Tę surówkę z marchewki możesz przygotować w innych wersjach smakowych.
  1. Dodaj do marchewki posiekaną natkę oraz pokrojone w kosteczkę talarki ananasa z puszki.
  2. Do przygotowanej w klasyczny sposób marchewki dorzuć garść rodzynek i całość wymieszaj z majonezem lub śmietaną.
  3. Startą marchewkę połącz ze startym jabłkiem.
Zobacz też smaczne przepisy na surówki z naszego forum.

Czytaj także:

Na podstawie przepisu z Przyjaciółki

Publikacja:
Marta Wilczkowska Redaktor, Specjalista SEO
Oceń artykuł 18 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Opinie
majka2014.01.10 11:51
surówka z marchewki to pychotka
asia2013.06.06 15:30
Surówka z marchwi, a jakimkolwiek dodatkiem - pycha!
Gość2013.05.28 09:17
Surówka z marchewki do kotleta kojarzy mi się z obiadami mojej babci <3
Gość2013.05.28 09:16
Surówka z marchewki smakuje mi od małego, szczególnie z dodatkiem chrzanu, pycha!
Gość2013.05.28 09:15
Surówka z marchewki to moje ulubione danie ze świeżych warzyw
Raport specjalny
Video tygodnia
Pyszne spaghetti ze szpinakiem