Roladki z łososiem - przepis składniki i przygotowanie

Roladki z łososiem fot. STOCKFOOD/FREE
Łososia możesz zastąpić grubszymi plasterkami wędzonej szynki, a kremowy twarożek pastą jajeczną.
Weronika Kwaśniak / 16.12.2014 16:23
Roladki z łososiem fot. STOCKFOOD/FREE
Przygotowanie 35 min * 1 porcja – ok. 65 kcal

Składniki na 16 porcji roladek z łososiem:

  • 2 cienkie naleśniki
  • 10 dag kremowego twarożku
  • pół pęczka koperku
  • pół cytryny
  • 15 dag wędzonego łososia w plastrach
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania roladek z łososiem:

  1. Twarożek wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  2. Każdy naleśnik posmaruj warstwą twarożku, przykryj płatem łososia. Ostrożnie zwiń w dwie roladki.
  3. Naleśniki pokrój na kawałki o wymiarach 3 na 10 cm.
  4. Każdy zepnij wykałaczką.
  5. Każdą roladkę z łososia udekoruj kawałkiem koperku.
Na zlecenie Edipresse - przepis z "Przyjaciółki"

Zobacz też inne przepisy:

Redakcja poleca

REKLAMA