Roladki z boczku

Banalnie prosta, a jakże efektowna przystawka!

Roladki z boczku

Roladki z boczku

fot. STOCKFOOD/FREE

Składniki:
- 10 suszonych śliwek bez pestek
- kilka orzechów włoskich
- 10 plastrów wędzonego boczku
- wykałaczki

Sposób wykonania:
1. Do każdej śliwki włożyć po 1/4 orzecha (zamiast orzecha można użyć migdał). Każdą śliwkę owinąć w plaster boczku, spiąć wykałaczką.

2. Przełożyć na posmarowaną tłuszczem blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 st. C. Piec 30 minut.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

Przyjaciółka
Oceń artykuł 8 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Koktajl z egzotycznych owoców