Racuchy z bananami

Smaż na głębokim tłuszczu krótko

Racuchy z bananami
fot. Fotolia

Składniki:

  • 35 dag mąki
  • 0,5 litra kefiru
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3-4 banany
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:


  1. Kefir (można użyć kwaśnego mleka) połączyć z jajkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, utrzeć na gładką masę. Banany umyć, obrać, pokroić na dość grube plastry 2-3 cm, odstawić na kilka minut, obficie skropić sokiem z cytryny, aby miąższ nie ściemniał, osączyć, włożyć do ciasta.
  2. Dużą łyżką kłaść na rozgrzany olej, zrumienić, obrócić na drugą stronę, zmniejszyć ogień, dosmażyć. Zdjąć z patelni, osączyć, posypać cukrem pudrem.

Oceń 2,96 / 24 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Redakcja poleca
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: