Skrzydełka z ryżem

Sposób przygotowania

Skrzydełka obrumienić na tluszczu na zołty kolor, przełożyć na blache. Na patelni przesmażyć cebule pokrojona w kostke i 2 szklanki ryzu. Następnie przelozyc to na skrzydelka. Rozpuscic bulion i koncentrat, zalać ryż i wstawic do piekarnika. Upiec az wchlonie sie caly bulion, wtedy dodac groszek konserwowy i jeszcze 5 minut piec.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

skrzydełka z kurczaka 1,5kg
ryż 2 szklanki
groszek konserwowy puszka
bulion 4 szklanki
cebula 2szt.
koncentrat pomidorowy 1 słoik
Olcia
Oceń przepis 0 0 0 0 0 0 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Pyszne spaghetti ze szpinakiem