Pierś z indyka faszerowana szpinakiem

Sposób przygotowania

1. Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulkę w drobną kosteczkę, podsmaż na oliwie, dodaj orzeszki piniowe, lekko zarumień, dodaj szpinak i pokrojone w kosteczkę suszone pomidory.

2. Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej i jedną łyżeczka Fixu KNORR Danie na Dziś Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z torebką do pieczenia.

3. Zrób w piersi indyka nacięcie i umieść tam farsz, a następnie pierś dokładnie obtocz w Fixie.

4. Umieść całość w załączonej torebce, zamknij klipsem, piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.

5. Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny KNORR i śmietanę, następnie całość doprowadź do wrzenia.
Podawaj indyka pokrojonego na porcje i polanego sosem.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

- 300g szpinaku – może być mrożony
- 1 cebula
- 50 ml oliwy z oliwek lub olej słonecznikowy
- 20 g orzechów pinii
- 50g suszonych pomidorów
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 opakowanie KNORR Fix Danie na Dziś Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z torebką do pieczenia
- 1 pierś z indyka – około 1, 5kg
- 1 Sos do pieczeni ciemny KNORR
- 100 ml śmietany
Oceń przepis 0 0 0 0 0 0 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny