Curry z miętusa

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
1 i 1/2 kg miętusa,
25 dag małży,
2 stołowe łyżki siekanej cebuli,
1 stołowa łyżka pomidorowego koncentratu,
3 pomidory,
3 stołowe łyżki mieszaniny rozmarynu, tymianku, kolendry, koperku, natki, pietruszki i szczypiorku. - 1 łyżeczka ostrej papryki, - 1 łyżeczka kurkumy, 
1 łyżka siekanego czosnku,
1 łyżeczka do świeżego pokruszonego imbiru,
1/2 zielonej cytryny,
oliwa z oliwek,
sól.
Przygotowanie:
Zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek i 2 łyżki mieszaniny ziół. Przyprawić. Włożyć rybę, obrane i pokrojone pomidory. Zalać koncentratem i szklanką wody. Dusić kwadrnas. Pod koniec duszenia wymieszać z sokiem z połowy cytryny. Posypać ziołami.
DRUKUJ PRZEPIS