Pulpety z sarniny

Sposób przygotowania

Obrać cebulę. Posiekać. Zmielić z mięsem. Dodać przyprawy do smaku. Wymieszać z drobno pokrojoną słoniną. Uformować kulki. Obtoczyć w mące. Smażyć na oleju. Zetrzeć ser i wsypać do wywaru. Wlać do pulpetów, kiedy będą na wpół miękkie. Dusić do miękkości.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

40 dag sarniny,
cebula,
seler,
40g wędzonej słoniny,
jajko,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
pół opakowania czerwonej papryki w proszku,
2 ząbki czosnku,
2 dag mąki,
olej,
wywar mięsny,
sól,
pieprz.
Oceń przepis 0 0 0 0 0 0 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Pieczeń rzymska z jajkiem