Ryż z jajkiem

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej olwie podsmażyć czosnek i cebulę. Dodać ryż z groszkiem i sosem sojowym. Podsmażyć. Stale mieszać. Kiedy ryż będzie ciepły wlać jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Portawa jest gotowa, kiedy jajka się zetną.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

40 dag ugotowanego przestudzonego ryżu,
4 posiekane żąbki czosnku,
2 łyżki zielonego groszku,
2 jajka,
5 pokrojonych cebulek,
2 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki oliwy z oliwek.
Oceń przepis 0 0 0 0 0 0 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Pyszne spaghetti ze szpinakiem