Bryzol z pieczarkami - przepis Karola Okrasy

Pełna nazwa tego dania zajęłaby pół strony - tak wiele pyszności się w nim znajduje. Ale jego przygotowanie nie jest specjalnie trudne. Spróbuj i przyrządź je sama.
Weronika Kwaśniak / 14.03.2013 08:46

Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 370 kcal
Koszt porcji: 13,80 zł


Przepis na 2 porcje bryzola z pieczarkami:

  • 35 dag polędwicy wołowej
  • 2 jajka przepiórcze
  • 2 dag startego wędzonego sera żółtego
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • jajko kurze
  • 20 dag uduszonych na maśle pieczarek
  • 20 dag obranych ziemniaków
  • ząbek czosnku
  • łyżka płatków z pszenicy orkiszowej
  • cytryna
  • pokrojona cebula
  • 2 łyżki mąki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Na zlecenie Edipresse - przepis z "Pani domu"

Na kolejnych stronach znajdziesz przepis na bryzol - każde zdjęcie jest opatrzone dokładnym opisem!

Zobacz też kilka pomysłów na sałatki:

Redakcja poleca

REKLAMA